Prof. Dr. Güven Çağatay

16.03.2013

Ülkemizde kalp kasını besleyen koroner damar hastalıkları, ölüm sebepleri arasında en sık görülenidir. Koroner damar hastalıklarının sebebi ise halk arasında damar sertliği (ateroskleroz)'dır. Bu nedenle damar sertliğini hazırlayan kolesterol yüksekliği, sigara, hipertansiyon, şeker hastalığı ve hareketsiz yaşam gibi faktörlerden uzaklaşmak gerekir. Yukarıda adı geçen zararlı faktörlerden kaçınmak için düzenli spor yapılması ve Yoga gibi tamamlayıcı sağlık sistemlerinden yararlanılması koroner damar hastalıkları ve hipertansiyonun önlenmesinde etkili bulunmuştur. Ayrıca koroner by-pass ameliyatı ve kalp krizi geçiren hastalarda tekrarlayan kalp krizinin önlenmesinde yoganın faydaları gösterilmiştir. Ne yazık ki tamamlayıcı tedavi yöntemlerini çevremizde bilinçli olarak uygulayan merkez sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Yeni merkezlere gereksinim olduğu açıktır. Ege üniversitesi tıp fakültesi ortopedi ve travmatoloji kliniğinden tanıdığım Ecz. Terapist Vedat Akar bu konuda yıllardır çağdaş literatürü ve uzak doğu tıbbını izleyerek "Hücre Rejenerasyonu" isimli kitabını yayınlamış ve diğer yandan bu ekolünü zor şartlarda ormanlık bir alanda Yaşam Vadisi adı altında kurduğu mükemmel tesiste, Çeşme Şifne Termal ve Çamur banyolarında, İzmir Alsancak'taki tesislerinde, hizmetleri ve eğitimleriyle paylaşmaya başlamıştır. Bu çalışkan arkadaşımın hizmet ve başarılarını uzun yıllar boyunca sürdürmesini temenni ederim.


Prof. Dr. Veli Lök

16.03.2013

YAŞAM VADİSİ'ni görünce, Vedat Akar'ın yıllardan beri düşlediği amaca ulaştığını düşündüm. Gerçekten, bilimsel görüşlere göre yapılmış, insanı rahatlatan örnek bir sağlık kuruluşu içinde olduğumu hissettim. Vedat Akar'ı, YAŞAM VADİSİ düşüncesine götüren sürecin tanığıyım. Kendisi, mesleğinde mükemmelleşmek için sürekli uğraş içinde oldu. Üniversitede birlikte çalıştığımız yıllarda öğretim üyelerinin derslerini izler, öğrenciler ve asistanlar ile aynı sıraları paylaşır, bilgisini sürekli arttırmaya çalışırdı. Bir terapist olarak, mesleğinin bilimsel temellerini oluşturan preklinik ve klinik ile ilgili bilgileri dikkatle toplamaya çalışırdı. Öncelikle batı tıbbının bilgilerini özümsedikten sonra, doğu tıbbına yöneldi. Doğu tıbbı, esas olarak deneyselliğe değil, uygulama ile elde edilen sonuçların yıllar süren gözlemlerine dayanıyor. Binlerce yıllık doğu tıbbı bilgi birikimi, henüz batı tıbbında mevcut değil. Doğu tıbbındaki bu uzun süreli ve zengin gözlemlerin bir değeri olduğu, batıda artık eskisi gibi hemen reddedilmiyor, tam tersine doğu tıbbı deneyimine çok önem verilip, onların batı tıbbı ve yöntemleri ile araştırılmasına çalışılıyor. Bunun en tipik örneği akupunkturdur. Birçok batı üniversitelerinde akupunkturu inceleyen büyük enstitüler var. Vedat Akar, doğu tıbbını da uzun yıllar inceledikten sonra, batı ve doğu tıbbına ait bilgileri sentezlediği " Hücre Rejenerasyonu" kitabını yazdı.

Vedat Akar'ın amacı, yalnızca hastalanan uzvu tedavi etmek değil, tüm bedeni sağlıklı kılmak, insanın hastalanmasını önlemekti. Hastalığı önleme, sağlıklı kalma yöntemlerini kişilere öğretebilmek için, yalnızca teorik anlatım yeterli olamazdı. Sağlıklı kalma yöntemlerinin uygulama içinde öğretilmesi gerekiyordu. İşte YAŞAM VADİSİ bu düşünceden doğdu. Yaşam Vadisi'nin gerçekleştirilmesi, yıllar süren teorik hazırlıklar, planlamaları gerektirdi. Vedat Akar'ın hayallerinin gerçekleşmesi sürecinde daima yakınında oldum. O'nun bilimsel gerçeklere dayanarak geliştirdiği bu projenin gerçekleşmesi çok büyük zorlukları yenmesini gerektiriyordu. Bu zorlukları, öncelikle kendi gücü ve inancı, buna ek olarak kendisine inanan dostlarının ve ailesinin katkısı ile aştı. Böylece YAŞAM VADİSİ gerçek oldu. Yaşam Vadisi'nin sunduğu olanaklardan sağlığını korumak isteyen herkesin yararlanmasını tavsiye ediyorum.


Pınar Abay

16.03.2013

Vedat hoca ile yaklaşık beş yıl önce Çeşme'de tanıştım. Amerika'da bulunduğum sürede yapılan tedaviler ile belimdeki problem bir türlü geçmemişti. Sürekli inanılmaz ağrı çekiyor ve yürümekte zorlanıyordum. Kendisinin uyguladığı tedaviler ile kısa sürede iyileştim. Hem yurtiçinde hem de yurt dışında çok yerde yoga, fizik tedavi, masaj gibi çeşitli tedaviler gördüm. Vedat Hoca'da daha önce eşini görmediğim bir enerji ve zindelik ile hem bedensel hem de ruhsal bütünsel bir tedavi şeklini buluyor insan. Bazen kendisine keşke İstanbul'da olsanız da yoğun iş tempomda sağlığımı her an korumada bana destek olsanız diyorum. Yeni açtığı Yaşam Vadisi'nin Türkiye'de eşi olmayan bir sağlık merkezi ve spa olduğunu düşünüyorum ve özellikle hayatının yoğunluğunda nefes almak ve hep zinde, genç kalmak isteyen herkese tavsiye ediyorum. Sevgilerimle.


Sara Sarda

16.03.2013

Ben 70 yaşında bir kadınım. Bundan 18 sene önce bacaklarımda tarif edemediğim ve dışarıdan görünmeyen hafif bir titreme hissetmeye başladım. Ara sıra olduğundan fazla önemsemedim, kendime türlü türlü bahaneler bularak 2 sene geçirdim. Bu rahatsızlığım giderek, fakat yavaş yavaş artmaya başlayınca Nörologlara gitmeye başladım.Yapılan türlü araştırmalarda beynimde bir şey bulunmadı. Sizde Epilepsi yok ama isterseniz Epilepsi tedavisi deneyelim iyi gelebilir. Böylece Epilepsi, Pakingson, MS, tedavileri birer veya birer buçuk sene denedim. Hiç biri fayda etmedi, üstelik hem seneler geçiyor hem ben daha kötü oluyordum. Sonra Prof nörologum beni Ege üniversitesinde sınıfa çıkardı Hocaları; Nerden buldun bu enteresan hastayı deyince çok kırıldım. Hatta başka biri; eşimi kaybettiğim için, beni, çocuklarımın ilgisini çekmek için böyle davrandığımı söyledi. Paris'te prof'lara baktırdım bir yardım edemediler. Bacaklarım giderek daha çok titriyor artık ayakta duramıyor hale gelmeye başladım. Yurt dışında doktorlara enteresan bir vaka olarak gördükleri için müsaademi alarak beni filme aldılar. Kısa bir zaman sonra telefon edip, benim tarafımdan hiç bir ödeme yapılmadan bir konsültasyon yapmak istediklerini söylediler. Gittik; tam bir buçuk saat benim üzerimde çalıştılar, tartıştılar. Sonunda bir psikoterapiste gitmemi tavsiye ettiler. Oraya da bir sene devam ettim. Bu arada Bio Enerjide yaptırdım, NLP ye de gittim ve böylece 18 sene geçti. Güzel bir tesadüfle Sayın VEDAT AKAR' ı tanıdım ve beni YAŞAM VADİSİ'nde terapi tedavisi olmam için ikna etti. 18 yılda tıp doktorlarının yapamadığını O , 12 günde başardı. Tamamen iyileşmedim ama ayakta az da olsa durabiliyorum ve ilk olarak Ümitlendim. Eminim gün geçtikçe daha iyi olacağım. Teşekkürler Vedat Bey ve Yaşam Vadisi çalışanları. Allah sizi iyi ve değerinizi bilen insanlarla karşılatırsın.


Okyay Günay

16.03.2013

Hayatımın seyri değişti.

İki ay önce geçmeyen bel ağrısı şikayetimle Vedat Beyle tanıştım. Vedat Bey beni sadece bel ağrıma dönük bir terapiye alma yerine size tam bir vücut terapisine başlayalım bel ağrınız zaten geçer demişti ve bu şekilde ben tam vücut terapisine başladı. Anlatmak çok zor çünkü yaşadıklarım kelimelerle ifade edilebilecek türden değil denemek ve yaşamak lazım. Bel ağrım tamamen geçti ama başka şeylerde olmaya başladı, tansiyonum kontrol altına girdi, şekerim artık tatlı bile yesem 115 in üstüne çıkmaz oldu, inanılmaz bir vücut performansın oluştu diyorum ya yaşamak lazım diye işte bundan. Ben tıp bilimine tamamen inanan bir insanım onu asla dışlamamak lazım ama bir gerçek var ki modern dünyanın bizlerde yarattığı bedenimizi kullanma eksiklerimizden doğan bir çok problemi sadece ilaçlar ile çözüleceğini düşünmek büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum bu nedenle de Vedat Beyin kendine göre yarattığı uzak doğu ve Anadolu adetlerinden oluşan kendi sentezini deneyiniz sanırım sizde 3-4 seanstan sonra bu değişiklikleri kendinizde göreceksiniz.

Vedat Akara Saygılarımla.


Gülfidan Uçak

16.03.2013

Yaşam Vadisi hayatımın dönüm noktası oldu. Rahatsızlığım için doktor doktor gezmekten bıkmıştım. Kimse bana şifa bulamıyordu. İlaçlar almaktan iyice anatomim bozulmuştu. Hayattan artık zevk alamaz duruma gelmiştim. Bitmek bilmeyen günden güne artan ağrılarıma artık yenik düşmüştüm. Hayat çok boş ve anlamsız geliyordu. Yataktan kalkamıyor sürekli uyumak, uyumak ve böylelikle zaman geçsin diyordum. Ölmek istiyordum. Çok mutsuzdum. Allahtan tek dileğim sağlığıma kavuşmaktı. Bir gece artık tam intiharın eşiğindeydim. Çok ağladım ve Allah'a yalvardım "Allah'ım bana bir çare diye" ve ertesi gün öyle güzel şeyler oldu ki… Yaşam Vadisiyle ve Vedat Hocamla tanıştım. İşte ben o gün yeniden dünyaya geldim. Uçurumun en uç kısmındayken birden dünyam öyle değişti ki içim içime sığmıyor yerimde duramıyordum. Vedat hocamla tanışalı tam üç ay oldu ama üç ayda o kadar çok şey değişti ki hayatımda. Kaybettiğim özgüvenimi, içten attığım kahkahalarımı, en önemlisi de sağlığıma yeniden kavuştum. Yeniden dünyaya geldim. Ve yeniden doğduğum bu mekandan o gün bugündür kopamıyorum. Vedat Hocamı ve Yaşam Vadisini çok seviyorum. Kaybetmek üzere olduğum yaşamımı bana tekrar kazandırdığı için Vedat Hocama çok teşekkür ederim.


Fikret Cüreklibatır

16.03.2013

Vedat AKAR'ı 1970'lerde tanıdım.Ortopedi kliniğinde ameliyat olmuş hastaların tekrar normal hayatına dönebilmeleri için Medikal Masaj ve Egzersiz Terapileri uyguluyordu. O yıllarda çalıştığım klinik ( o günkü ismiyle) Fizik tedavi kliniğiydi. Elektro terapi ağırlıklı olarak çalışıyorduk rehabilitasyon kelimesi yeni yeni telaffuz edilmeye başlanmiştı. Okuldan yetişme terapist yoktu çünkü okul yoktu. Klinikte çalışan hemşire yardımcı sağlık personelinden biraz yetenekli ve meraklı olanlara kendimiz masaj ve bazı kinezi-terapi yöntemlerini öğretir çalıştırırdık. O günlerde ortopedi kliniği başkanı olan sayın Prof. Dr. Merih Hoca Hanım bu işte daha önde idi. Çokta disiplinli olan Merih hoca henüz Sağlık Kolejinden yeni mezun olan Vedat'taki merakı keşfetti ve yetişmesi için imkanlar hazırladı.Vedat AKAR'da çok öğrenmek hevesinde, çalışkan, etrafındaki kişilerle her zaman seviyeli bir ilişki içinde olan bir gençti. Öğrenmek, bu konuda bir şeyler yapabilmek için bütün bilimsel toplantılara kaçırmaz katılırdı. Bilgi dağarcığına her gün yeni bir şeyler katıyordu.Bu arada Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. Ancak bu gelişmeler onu tatmin etmedi diye düşünüyorum.Batı'nın tıbbi bilgilerini uzak doğu'nun gizemli uygulamaları ile birleştirmeyi düşündü galiba. 1980'de klinikten ayrıldı. Sonradan öğrendiğime göre bu yıllarda Budizm ve yoga ile uğraşmış. Batı ile Doğu'dan öğrendiklerini birleştirerek kendi yöntemlerini birleştirmiş. Şöyle ki bugün gelen bir hastaya evvela doğru nefes almasını öğretiyor. Öğrendiklerinden başkaları da faydalansın diye "Hücre Rejenerasyonu" isimli kitabını çıkarmış. Bugünlerde 3.basımını hazırlamak telaşında. MEB. Masaj Elamanı Yetiştirme kursu ve Yoga Eğitmenlik Eğitimi açmış. Yıllarca çalışarak öğrendiği, geliştirdiği yöntemleri İzmirde, Çeşme Şifne Çamur ve Termal banyolarında, İzmir Bornova Kemalpaşa yolunda "YAŞAM VADİSİ" isimli yeni tesisinde Masaj ve Yoga eğitimleri vererek Biyolojik Gençlik Terapileri uygulayarak, bu terapileri insanların yaşamına sokmaya çalışmaktadır. Başarı ve gayretlerinden dolayı Vedat AKAR'ı büyük bir zevkle kutluyor ve ileriki günlerde daha da iyi tesislerde bu hizmetlerin devam edeceği kanaatindeyim.


Ecz. Atilla Sayıner

16.03.2013

Sevgili Vedat seni yetmişli yıllarında Ege Üniversitesinde çalıştığın günlerde tanıdım. O günden bu yana bir hap iç iyileş düşüncesindeki insanlara zorla sağlık kazandırmayı çalıştın. Şimdi mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşmak için çaba sarf ediyorsun. Ben ve çocuklarım senin önerilerini her zaman uyduk ve çok yararlandık. Uyguladığın yöntemin ve Yaşam Vadisi'nin değerini başkalarının da anlamasını dilerim.


Noel Mikalef

16.03.2013

Bana arkadaşlarım soruyor, tansiyon var mı? Yok. Peki şeker, kolesterol var mı? Yok. Ağrı yorgunluk uyku sorunuda mı yok? Hayır. Yedi sene önce Biyolojik Gençlik Terapilerine başlamadan klinik bulgularda bu şikayetler görülüyordu, şimdi yok.


Lucien Arkas

16.03.2013

Günümüzdeki yaşam koşullarında bilhassa iş adamları işlerini kurup, rahat edecekleri sırada performans düşüklüğü ve sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sorunların önüne geçebilmek için günümüzde dünyanın her yerinde SPA ve kür merkezleri kurulmaktadır. Ecz. Terapist Vedat Akar bu merkezlerde uygulanan yöntemlerin bir çoğunu yılların birikimiyle sentez yaparak Biyolojik Gençlik Terapi yöntemini geliştirmiş ve bu yöntemleri uygulamak için Yaşam Vadisi' kurmuştur. Bu yöntemi altı yıl önce Vedat'ın ısrarı ile başlamıştım. Bu tarihlerde bu kadar büyük işin yükünü nasıl taşıyabilirim diye düşünürken şimdi işlerimi daha fazla büyütmek için çalışıyorum. Kişinin sağlığı, özgüveni, iş ve yaratıcı gücü üzerinde çok büyük yararı olan bu yöntem ve tesisten başka kişilerinde yararlanabilmesi için Vedat'ı desteklemiyorum.


Levent Eğribozlu

16.03.2013

Vedat Akar'ı 30 yıldır tanıyorum. Onun, kendisini sürekli olarak geliştirmeye yönelik bir yapısı vardır. Büyük gayret ve çabalarla eriştiği yerleri hiçbir zaman beğenmemiştir. Hep daha ileri gitmeyi düşünmüştür.

Yaşam Vadisi onun rüyasıydı. Bu rüyanın gerçekleşebileceğine fazla ihtimal verilmiyordu. Ama o, inancının onu nereye kadar götüreceğini çok iyi biliyordu. İnanılmaz bir eser meydana getirdi. İnsanın temel varlığını oluşturan ruh, beden ve zihin arasındaki uyum ve dengenin önemini keşfetti. Bu dengeyi sağlayacak yöntemlerle , doğu tıbbı ile batı tıbbı sistemlerininin sentezini yaparak ulaştı.Böylece eşi ve benzeri olmayan bir sistemle insanlara gerçek sağlığa kavuşmanın anahtarlarını verdi.

Şimdi elimizde anahtarlar olduğuna göre kapıları açmak ve Vedat Akar'ın açtığı yolları takip bize düşüyor.